ab6a4808

Gastrorecenze - garant projektu

 

Jméno : Ladislav Juhász

------------------------------------------------------------------------

Vyučen v oboru číšník, následně střední hotelová škola

Zahraniční praxe 1 rok Německo, 5 let Rakousko

V minulých letech provozovatel vlastníhího penzionu, restaurací a hospůdek, cestovní agentury a dovoz čisitích prostředků pro gastro-provozy.

 

Aktuálně garantem a provozovatelem projektu ,,Gastrorecenze,,

1423671841ab6a4826

Podrobný popis odbornosti : 

 

Po vyučení s titulem ,,Vzorný učeň podniku :  HOTEL GRAND Prostějov   www.grandhotel.cz 

 

1980 - 1981 Obsluhující čísník

1982 - 1988  Vrchní číšník..

 

Tento Hotel byl v té době velmi prestižním podnikem a kombinovali se zde již prvky ,,Francouské obsluhy,, Mezi návštěvníky byli významní politici a herci té doby. Jsou to nádherné vzpomínky na obsluhu níže uvedených hostů : p. Horníčka, divadlo na Zábradlí, H. Růžičková, A.Tkáč olympijský vítěz, Vačkář - Vymazal, p. Ráž a pod. 

 

Poznámka : je nepochopitelné, jaké služby se zde nabízeli a které již dnes nevidíte, jako např.

- ,,Aperitvní vozík,, s trvalou obsluhou,  

- jídla byla servírována na stříbře a vždy přivezena na servírovacím vozíku a to prosím i ,,Smažený sýr,,.

- míchání tatarského bifteku před hostem,

- dranžírování, flambování, prostě klasika.

- vyhřívané talíře, vrchní ve smokingu a pod.

 

Smutné je že, i tyto krásné věci v dnešním Grand Hotelu už také chybí. 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

1423671841ab6a4827

1988 - Odborná specializace ,,Barman,, 

 

Vyhlášen následně ,,Barmanem roku Českolslovenska. Reprezentant Českoslovenka na mezinárodní soutěži ,,Gastroprag, držitel mnoha odborných ocenění a umístění na předních místech v profesionálních barmanských soutěží. Účast na zakládajícím sjezdu a založení CBA (Česká barmanská asociace) p. Bohumilem Pavlíčkem, prvním prezidentem tohoto odborného združení a také do dneška, jedinným ,,Mistrem světa,, tohoto oboru. 

 

Organizace prvních gastronomických akcí, mezi největší byl ,,Festival míchaných nápoju,,. kde jsem s kolegou p. Labounkem zorganizovali třídenní maraton předváděcích akcí, v obchodním domě, přímo v centru. Dnes už je to tak návod na RETRO pořad.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

1423671841ab6a4825

1989 - Chef de Bar Hotel Grand Olomouc.

První svým způsobem začátek podnikání. Po dohodě s vedením Hotelu Grand Olomouc, patřící pod Interhotelů, jsem vedl tento bar ekonomicky samostatně. Bylo to hned po uvolnění poměrů a platem byl zisk. Velmi krásná práce jednoho roku. Zde jsem mohl být poprvé jako ve svém podniku. ( v budoucnu jich pak bylo více), uplatnit své vlastní nápady.

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ab6a4824

1990 - 1991 První zahraniční stáže. Jako druhý z oboru Gastronomie z Českoslovenksa,  jsem začal pracovat jako barman v Německu, v prestižním Bar Der Clou v Minichově. 

 

Poznámka : ohromná zkušenost jak po odborné, ale i jazykové stránce. V tomto nočním podniku se nabízelo 365 míchaných nápojů,  v 5 lidech ( dva na place a tři za barem), se obsluhovalo denně od 300 - 500 hostů. Opravdová škola ,,západní,, práce. Kolegové a majitelé byli skvělí a hodně mi pomohli v kariéře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

ab6a4829

1991 - 1995  

 

Druhá zahraniční práce, dlouhoddobá a pro moji praxi neuvěřitelné obohacující.

 

 

www.hoteldonauschlige.at  Rakousko. 4 hvězdičkový podnik s 144 pokoji. Obrovský hotelový komplex. s velkým vnitřním welnes, z vlastním venkovním přístavem pro více jak 50 lodí, vše na řece Dunaji.  Náročnost spočívala navíc v tom, že tak jak je běžné, u tohoto Francouzkého systému obsluhy, kde má  Chef de rang 3 - 5 stolů, my jsme je měli každý 10. Velmi náročná, ale krásná práce. v tomto rodinném podniku. Plných 5 let, skvělé gastronomie a dokonalé pracovní atmosféře rodiny Gugler a jeho majitele p. Guglera, který se stal mým přítelem. Za své působnoxti, jsem měl tu čest se i osobně poznat s jeho tatínkem zakladatelem tohoto dnes již vznešeného podniku.

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

1993 - Založení obchodní společnosti Juhász a spol.v.o.s., která dodnes působí nebo působila jako :

-  v minulosti provozovatel vlastních gastronomických zařízení. a další aktivity,

   ( Restaurace - bar Las Vegas 1995 - 2005)

   ( Penzion apartmán Juhász  1997 - .........)

-  Poskytovatel poradenských služeb v oblasti gastronimie ve vlastním projektu ww.gastrorecenze.cz

   ( 2013 -    ......)

-  Provozovatel cestovní agentury.   V letech 1998 - 2001 zaměřena na Chorvatsko, potápění a

    pobyt.  Od roku 2005 zaměřena na Karibskou oblast, pronájem plachetnic, potápění a pobyt.  

    www.juhász.eu    ( 2005 -  ..........)

 - dovozce a distributor čistících prostředků pro gastroprovozy a hotely, či uklidové

    služby. autokosmetika www.porzelack.cz ( 1998 - ............).

 

 

Zájmy a koníčky:

- Motorkář - spoluzakladatel Harley Klubu H.O.G Brno.   www.hogbrno.cz  Moto Harley Davidson V-rod.a Kawasaki Ninja 600

- fotografování a potápění - www.juhász.eu 

- Sport aktivně -  golf, začátek 2014 HCP 54 na konci roku HCP16,6

   2014 - 1 místo Golf zone, 3 místo Golf Tour Bohemia Trend

   2015 - 1 místo GOLF Tour Bohemia Nová Bystřice, konec 13,4

   2017 - HCP 9,1  Mistrovství republiky můžů nad 30 let,

   2018- HCP 7,1   Mistrovství republiky seniorů

 

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------